SPREMENI. SPREGOVORI. STORI.

~ Delavnice so odlično izvedene, dijaki zelo sodelujejo. Na izviren način dobijo izkušnjo kako pristopiti k reševanju nasilne (konfliktne) situacije. (Svetovalna delavka, srednja šola)

~ Najboljša delavnica do zdaj. Čeprav se nam mogoče zdi, da ne moremo nič spremeniti ali da to kar se dogaja ni naša stvar, lahko samo z malo poguma nekomu zelo pomagamo. (Dijakinja, 1. letnik)

Delavnica po metodi gledališča zatiranih (gledališče za družbene spremembe)

Delavnica Spremeni. Spregovori. Stori., je namenjena učencem zadnje triade osnovne šole in dijakom v srednji šoli.

Cilj delavnice je dvigniti občutljivost do vrstniškega nasilja in mlade spodbuditi, da o njem spregovorijo. Poteka po metodi gledališča zatiranih - forumsko gledališče.

Mladim odigramo kratko predstavo, preko katere vidijo različne oblike vrstniškega nasilja. Po kratki debati jih povabimo, da s svojimi predlogi spremenijo razplet naše zgodbe. Mladi v predstavi aktivno sodelujejo, se spremenijo v "igralce" in spoznajo pomembnost vloge opazovalcev pri ustvarjanju okolja brez vrstniškega nasilja.